Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Σόφισμα αρ. 04

Σε τεσσερις τοιχους φυλακισαν την πεμπτουσια
σα να βαζεις ενα αγριμι σε μια πολυκατοικια.
Ειρωνια,τοσος κοσμος γυρω σου κι εσυ να βαζεις αγγελια :

"ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"..




Μοναξιες και εξεταστικη πανε πακετο..Σα τον καφε με το τσιγαρο ενα πραμα..Κι ας μην καπνιζω.Κι ας μη μ αρεσει ο καφες.

Το θεμα ομως ειναι πως πλεον η μοναξια παει με ολα και σε ολα σα την κοκα κολα..Εισαι μονος στο σπιτι και ας ειναι και γιορτη,εισαι μονος στο γραφειο και ας ειναι αλλα 50 ατομα γυρω σου,εισαι μονος στο λεωφορειο,στο μετρο κι ας ειναι ωρες αιχμης..Λες ενα τυπικο “γεια” ή δε μιλας καθολου,κοιτωντας-ειδικα στα ΜΜΜ-σαν τρελους,παππουδες και γιαγιαδες, που σου απευθυνουν το λογο και μετρουν τα λογια σου να δουν αν υπαρχει λιγη διαθεση απο μερους σου να πουν καμια κουβεντα μεχρι τον προορισμο τους.

Περιεργο συναισθημα..Σαν την αμηχανια στους ανελκυστηρες(που λεει και ο Θανασης..) και στα βλεμματα σε μια ημιτελη προταση,οταν εσυ δε βρισκεις την καταλληλη λεξη και ο αλλος δε ξερει αν πρεπει να συμπληρωσει και τι.. Να μιλησεις ή οχι?Κι αν μιλησεις τι να πεις?Μα κατα βαθος δε σε εμποδιζει το τι ΝΑ πεις αλλα το τι ΘΑ πεις μετα..

Αυτο φοβασαι.Το κατα ποσο θ ανοιχτεις απεναντι στον στον αλλο,τον “ξενο”,τον “εν δυναμει εχθρο” και που θα καταληξει η συζητηση.Κι ετσι καταληγεις να κλεινεσαι στο καβουκι σου και να στριμωχνεσαι με τα αυξανομενα κομπλεξ σου και τις ολο και περισσοτερες φοβιες σου..Γιατι ειναι "πιο καλη η μοναξιααααα.."

"Καλη η μοναξια μα το αδικο σκοτωνει.."

Κι η μοναξια σκοτωνει.Σε τρωει σιγα σιγα απο μεσα,σε μεταλλασσει,σε παραμορφωνει,σε ταρασσει,σε λιωνει κι υστερα τι?Ενα τιποτα,ενα σαρκιο,ενα ρομποτ,σπιτι,δουλεια,σπιτι,μαμ,κακα και νανι.Αποξενωνεσαι,απομονωνεσαι,γινεσαι κατι που δε ειναι εσυ,που δε γουσταρεις,σιχαινεσαι αυτο που βλεπεις στον καθρεφτη,πως θα πας λοιπον να μιλησεις στον αλλον οταν δε σε αντεχεις ο ιδιος?

Πακετο.

Ή μαλλον,“Παμε πακετο”, “Ραντεβου στα τυφλα”,γιατι οχι και “Παρατραγουδα”..
Ενταξει,μην ειμαστε και τον ακρων,δεν εισαι και τοσο ασχημα.Μπορει να μην εχεις φιλους αλλα εχεις msn, facebook,porn chats web cams και δεκαδες φορουμ να μπεις,να βριστεις,να “αγαπηθεις” να “διασκεδασεις”.

Aλλα το βραδυ,οταν θα σβησουν τα φωτα,θα ρθουν παλι αυτες οι σκεψεις να σου τρυπανε το νου και να σε πετανε σ ολο και πιο σκοτεινα σοκακια του μυαλου σου..
Μ ακουει κανεις???Ειναι κανεις εδω??Μπα..

Χμμ..Ψαξε καλα..Πιο καλα..Μια ψιλη φωνη ακουγεται στο βαθος..Η δικη σου η φωνη..ΕΣΥ..Αστη να βγει προς τα εξω..Εχει κι ωραιο καιρο..

Καλοκαιρακι..Ολα ξεμυτιζουν,ασε και συ την ψυχουλα σου να παρει μια ανασα και υστερα βουτα μεσα στον κοσμο,βαλε για μπουκαλα οξυγονου το πιο ωραιο σου χαμογελο και ξεκινα τα μακροβουτια στο αδυτο των γυρω σου..Καποιες φορες τα νερα θα ναι θολα,κρυα και σκοτεινα,το ξερω..Κι αλλες ομως θα συναντησεις βυθους και βαθη που θα ζηλευε και ο Ζακ Ιβ Κουστω,ανθρωπους που αξιζαν το ρισκο..

Εμπρος λοιπον,καντην καρδια σου ιστιοφορο,απλωσε πανια και διεσχισε τη θαλασσα που απλωνεται μπροστα σου.

Εγω αυτο θα κανω...

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
(ειναι διαταγη)

Ταδε εφη
(Λεω εγω)
Τουτα Χαμων

o παραθεριστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου